#1 Meisjeop33 – Dateleed

Ja, want dat hoort er ook bij als je een alleenstaande moeder bent. Ik was niet persé van plan om de rest van mijn leven alleen te blijven. Dat hoop ik in ieder geval niet. Als moderne vrouw hoort daten er bij. Gezien het feit dat ik nog steeds ‘single’ ben is dat tot nu toe dus vooral dateleed.

Tinder

Ja hoor, het is juli 2017.. Pas vrijgezel na een relatie van 4 jaar. De hele opkomst van Tinder is aan mij voorbij gegaan, want in een relatie ben je trouw. Mijn vriendin haalt me over om het te downloaden en aangezien ik ook wel nieuwsgierig ben maak ik een account aan. Struikelblok nummer 1 is dat je foto’s moet instellen en aangezien ik meestal de gene ben die achter de camera staat heb ik geen foto’s van mij (alleen). Met een smoesje laat ik mijn moeder wat foto’s van me maken in de tuin en maak ik een lekker ongemakkelijke selfie. Struikelblok nummer 2; een bio. Wat moet ik hier nou in op gaan schrijven? Wat zou een potentiele match van mij willen weten? En wat wil ik eigenlijk zelf vertellen? Schrijf ik wel of niet op dat ik moeder ben? Ik betrap mezelf er op dat ik denk ‘het zal wel een afknapper zijn’. Ik ben nou eenmaal moeder, dus ‘als het een afknapper is, jammer voor hem dan’ corrigeer ik mezelf. Maar ik zet het niet in mijn bio, ik zet er helemaal niets in.. Het gaat toch om de foto’s? Ik zet me er overheen en mijn profiel gaat online, swipen maar!

Eerste Match

Ik heb in mijn omgeving en online al zoveel succesverhalen gehoord over deze app. Tuurlijk er zijn ook veel verhalen over alle one-night-stands.. Daar ben ik dus niet naar op zoek. Zou het voor mij ook zo’n succesverhaal mogen worden? Na oneindig naar rechts swipen ging mijn vinger ook enkele keren naar links (zeg ik het nu goed?) en er is zelfs een match. We starten een chat en het lijkt allemaal erg gezellig. Ik denk bij mezelf ‘zie je wel, het komt misschien best nog goed’. We kletsen wat af, het is voor mij nieuw en spannend. Ik krijg al snel de indruk dat de andere kant van mijn chat meer ervaring op Tinder heeft. Ik wacht het nog even af…

Date?

Wat hebben we online veel overeenkomsten en de gesprekken blijven maar aan de gang. Mijn match stelt voor om een keer op date te gaan en dat lijkt me een heel goed idee. Ik laat als echte geëmancipeerde vrouw ‘ahum…’ alle initiatief bij de man. Als hij vraagt of ik bij hem thuis kom eten gaan er toch wel wat alarmbellen rinkelen. Bij iemand thuis op eerste date vind ik nogal heftig. Als ik dit aangeef, geeft hij me volkomen gelijk en ik voel me erg opgelucht. Pfieuw.. ik dacht toch even dat het zo’n engerd was die het alleen voor een bootycall deed. Maar het tegenaanbod is niet veel beter, koffie BIJ HEM THUIS!! Deze man begrijpt het niet helemaal denk ik. En later bedenk ik me dat ik waarschijnlijk degene ben die het niet helemaal begrijpt. We hebben beide een ander doel met deze chat.. Ik laat dus de S-card vallen (de ik heb een dochter en ze heet Sanne truc) en we zijn plotseling geen match meer.. jammer joh volgende swipe beter!

Ik stap even van mijn roze wolk af, doe mijn prinsessenjurk uit en herinner mezelf er aan dat het echte leven toch iets anders in elkaar steekt. Heb jij ook slech

te ervaringen met daten, zullen we dan samen lachen? Het beste vermaak is leedvermaak toch!?

Liefs, Ilse

2 gedachten over “#1 Meisjeop33 – Dateleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s