Doelen stellen en bijstellen

Als klein meisje had ik al doelen voor mezelf gesteld. Ik wilde verpleegkundige worden
(check) en meer dan alles wilde ik graag moeder worden (check). De manier waarop alles is gegaan is alleen niet allemaal volgens mijn lijstje gegaan. Vroeger stelde ik me voor dat ik (net als mijn ouders) op jonge leeftijd mijn grote liefde tegen zou komen en met de tijd zouden we trouwen en kindjes krijgen..

Reality-Check

Reality check: Ik ben nooit getrouwd.

Achteraf gebleken ben ik mijn grote liefde ook nog niet tegengekomen. Maar ik heb al wel een pracht van een dochter gekregen. Heel even was ik in paniek, ik had toch een plan gemaakt? Liefde, trouwen, kindjes.. en ik heb maar één van die drie afgevinkt. Hoe moet ik nu verder? Ik had nog niet verder vooruit gekeken en ik had zeker niet voorzien dat alles zo anders zou lopen.

Doelen bijstellen

Nadat ik de gehele situatie een plekje had gegeven was ik vastbesloten om niet met de pakken neer te gaan zitten! Ik ben nog maar 24 dus mijn doelen kunnen nogsteeds behaald worden, het is alleen in een iets andere volgorde. Wat voor mij hielp was om eerst alles wat ‘mis’ was gelopen op te schrijven, zodat ik echt een overzicht had van wat ik niet meer wil. Welke fouten er gemaakt zijn.

Daarna heb ik nieuwe doelen voor mezelf gevormd.

Bodem van de put

Gek genoeg bevatten deze nieuwe doelen geen liefde, trouwerij of kinderen in de nabije toekomst. Terwijl dit eerst mijn einddoel was. Nu wil ik me richten op zelfontplooiing, mijn blog en op nummer 1 staat natuurlijk mijn dochter. Ik had nooit gedacht dat ik in m’n eentje financieel onafhankelijk kon zijn, dat ik voor mijn eigen gezinnetje kon zorgen. Dat ik plezier zou beleven aan uitstapjes ‘alleen’ met mijn dochter. Dat ik het überhaupt fijn zou vinden om zelf dingen te ondernemen. Ik heb mezelf op zo’n andere manier leren kennen toen heel mijn wereld in elkaar stortte. Ik ben op de bodem van de put geweest en stijg er inmiddels ver boven uit.

Jij bent het waard

De levensles die ik je mee wil geven is; neem een stap terug van de situatie als het niet gaat zoals je wilt.

Bekijk het vanuit een andere hoek. Ik bekeek het vanuit de bodem van een put, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Je doelen bijstellen is geen schande. Een leven lijden waar je niet 100% achter staat is dat wel. Dus kom uit de schaduw en straal als de zon! Iedereen is het waard.

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s