#3 Meisje op 33 – Dateleed

Vorige week kon je met me meelezen hoe mijn eerste echte date ging. Ik ontmoette M. op Tinder en zelfs na een heel awkward afscheid zag hij het wel zitten om nog een keer met me af te spreken. Dat is dan ook precies wat we gedaan hebben.

Zenuwen

Ik dacht dat die zenuwen typisch waren voor een eerste date. Surprise surprise ook bij date nummer 2 waren ze er gezellig bij.

Evenals de kledingcrisis. Voor date nummer 2 koos ik een lange broek met een casual t-shirt en mijn spijkerjasje. De date zou gaan plaatsvinden in zijn achtertuin en ik wilde niet overdressed zijn. Hoe dichterbij de date kwam, hoe meer last ik kreeg van mijn zenuwen. Het was bij hem thuis, zou hij daar nu ook verwachtingen bij gaan hebben? Ik wist niet of ik daar al wel aan toe was.

Daar gaan we dan

In mijn casual outfit stap ik in de auto. Het is een mooie zomerse avond, de zon gaat nog lang niet onder en het is nog goed te doen buiten. Bij aankomst steekt M. net buiten de kachel aan en worden de tuinstoelen uitgestald. Tijd om te relaxen dus. Onder het genot van een koud drankje kletsen we weer verder. Het is net alsof we elkaar al veel langer kennen. Hij verteld verhalen over het huis, hij woont er nog niet zo lang en heeft er veel zelf aan geklust.

Hij staat ineens op, neemt me aan mijn hand mee naar binnen. Een rondleiding..

Panicattack! Panicattack!

Jij en ik weten allebei best wat ‘een rondleiding’ betekend. Hoe verder we komen in de rondleiding hoe klammer mijn handen worden. De keuken en de woonkamer blijven onschuldig, we hebben het over keukenapparatuur en welke vorm bank het best zou passen in de woonkamer. So far, so good! We gaan de trap op naar boven. Eerst naar de badkamer en dan naar de slaapkamer.. mijn hart gaat sneller kloppen! Als hij een move wil maken, zal hij het waarschijnlijk nu doen. Ja hoor, hij slaat toe… in de slaapkamer.

Mijn hart gaat te keer, ben ik nu aan het hyperventileren?

 

M. duwt me tegen de deurpost en zoent me. Mijn eerste alleenstaande moeder zoen. Voel ik daar vlinders in mijn buik? Nee het is iets anders.. M. probeert me naar het bed te leiden. Mijn ademhaling gaat sneller, mijn hart klopt in mijn keel. Ik voel me licht worden in mijn hoofd. Jep, het is een real-life panic attack. Hier ben ik nog niet aan toe! Ik breek het af en stel voor beneden nog iets te gaan drinken.

We praten er niet meer over

Het is inmiddels donker geworden en de kachel is al flink gedoofd. Weer is het super ongemakkelijk tussen ons. Ik ben dit dus echt niet meer gewend. M. stookt de kachel wat op en ik schenk ons nog wat te drinken in. Doorgaan zoals voorheen zit er niet meer in. M. probeert te achterhalen wat er gebeurde boven, maar ik ontwijk de vragen. Ik ben hier nog niet aan toe…

Liefs, Ilse

2 gedachten over “#3 Meisje op 33 – Dateleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s