Mijn eerste Jubileum

Mijn 1 jarig jubileum

Ja je leest het goed. Van mij en van niemand anders! Voor veel mensen is het misschien raar dat ik deze dag vier, maar de mensen dicht bij mij zullen begrijpen waarom vandaag een feestje is. Vandaag 1 jaar geleden heb ik namelijk mijn koffers gepakt en ben ik bij mijn ouders ingetrokken. De beste keus die ik had kunnen maken. Begrijp me niet verkeerd, het heeft lang geduurd voor ik dit zelf ook besefte.

Waarom?

Als je maar lang genoeg in een giftige relatie zit, dan raak je er aan gewend. De verliefdheid is al lang weg en je gaat twijfelen aan het houden van. Toch besluit je niet zomaar om weg te gaan. Je hebt samen een huis, een leven en een kindje. Die laatste was de grootste reden dat ik bleef. Ik wilde Sanne een gezin geven. Een vader en een moeder samen, want dat hoort zo. Tot ik merkte dat zij er enorm last van had. De weken dat we allemaal thuis waren, was ik enorm gespannen en werd er bijna alleen maar ruzie gemaakt. Die weken at Sanne slechter, sliep ze lichter en hier door werd iedereen in huis nog meer chagrijnig.  Het weekend voor hemelvaart 2017 gaf de doorslag, we waren op een punt gekomen waar we niet meer van terug konden komen. Onze ouders werden er bij gehaald en de knoop werd doorgehakt.

Hoe nu verder?

Op Hemelvaartsdag ben ik met het grootste deel van mijn spullen en Sanne vertrokken naar mijn ouders. De eerste dagen drong het nog niet tot me door, het voelde als een logeerpartijtje. Toen ik eenmaal gewend was kwamen de gesprekken op gang en kwamen er heel veel weggestopte gevoelens naar boven. Ik schaamde me diep dat ik het zo ver heb laten komen. Ik heb me nog nooit in m’n leven zo onzeker en slecht gevoeld over mezelf. Inmiddels stond ik ingeschreven bij de woningbouw vereniging en werd er onderhandeld over het ‘uitkopen’. Er was veel wat ik moest verwerken, maar toen was ik al vastbesloten er sterker uit te komen.

Vandaag

En nu durf ik met trots te zeggen dat dat ook zo is. Ik ben 10 kg afgevallen, neem meer tijd voor mezelf. En het belangrijkste van allemaal, ik hou weer van mezelf. Ik ben trots op de moeder die ik ben en wat ik in een jaar tijd bereikt heb. Door deze blog hoop ik andere vrouwen te inspireren niet met de pakken  neer te gaan zitten! Jij bent het waard! Als je leven nog geen feestje is, hang dan nu meteen zelf de slingers op en ‘dance like nobody is watching’! Alle begin is moeilijk, maar het is het zo waard! Snap jij wat ik bedoel? Of heb je juist een peptalk nodig? Laat het weten in de comments dan helpen we elkaar!

 

P.S. Uit elkaar gaan is niet in alle gevallen de oplossing, bij elkaar blijven ook niet. Binnen een relatie is het goed om aan jezelf te werken. Je hoort niet op de laatste plaats te staan. Denk goed na voor je een keuze maakt en bespreek het met anderen.

3 gedachten over “Mijn eerste Jubileum

  1. Knap hoor, was vast erg moeilijk om tot die keuze te komen. Goed dat je voor jezelf en uiteindelijk ook voor Sanne hebt gekozen. Veel geluk voor de toekomst 😘🍀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s