#5 Meisje op 33 – Dateleed

Wat een afsluiting was dat hè vorige week? M. heeft me laten inzien dat ik ook voor mezelf mag kiezen en wat misschien nog belangrijker is dat ik af en toe gewoon even moet relaxen. De dagen dat ik Sanne niet heb vallen me zwaar, maar door dingen voor mezelf te doen wordt het allemaal wat makkelijker.

Ik ben een moeder

Met M. is het niets geworden. We spreken elkaar nog steeds af en toe, maar kwamen er al snel achter dat we toch niet zo’n goede match zijn. Hij is een doodnormale jongen met een baan en een huis die zich nergens echt zorgen over hoeft te maken. En ik?

Ik ben een moeder, die me overal zorgen over maakt.

Ik kan niet een spontaan tripje plannen, want er moet oppas geregeld worden. Ik wil ook niet altijd tot midden in de nacht op pad. Zoals alle ouders vast kunnen beamen, kinderen zijn best vermoeiend. Moet je nagaan hoe dat is als je het alleen doet, dubbel moe! Ik werk erg hard om een comfortabel leven te hebben met Sanne en daar wil ik ook met haar samen van genieten.

Geen man met kinderen

Toen ik net single was en begon te dromen over een eventuele nieuwe man in mijn leven wist ik één ding heel zeker.

Ik wilde geen man die al kinderen heeft, leek me ontzettend ingewikkeld.

Mijn moeder en oma drukte me op de feiten, je hebt niks te zeggen over op wie je verliefd wordt en ieder huisje heeft zijn kruisje. Ondertussen maakt het me niets meer uit wat de gezinssituatie zou zijn. Als hij maar goed voor me is en voor Sanne natuurlijk. Ik ben er inmiddels ook achter dat een man zonder kinderen net zo ingewikkeld is, misschien zelfs nog wel meer. Je staat er van te kijken hoe vaak de vraag komt; ‘Oh is je dochter nu bij jou?’ gevolgd door de vraag; ‘Kom je zo iets drinken’ of ‘Zullen we nog een terrasje pakken?’. Dat zijn dus de dingen die ik niet zomaar kan doen. Ook heb ik een regel ingesteld voor mezelf. Als Sanne thuis is, maakt niet uit of ze slaapt, komt er geen mannelijk gezelschap langs tot het iets serieus blijkt te zijn.

Alles doet nog zeer

Als splinternieuwe single mom moest ik eerst mezelf weer ontdekken voordat ik iemand weer zo diep in mijn hart kon toelaten.

Hij zit namelijk nog steeds aan elkaar geplakt met plakbandjes en zo nu en dan laat er wel eens ééntje los.

Dat doet zeer en ik heb me er op voorbereid dat die pijn niet zomaar over gaat. Ik heb ontdekt dat niet alles in het leven over liefde tussen twee mensen gaat. Liefde voor jezelf is nog veel belangrijker! Dus deze week even geen juicy verhalen. It’s just me, myself and I + Sanne en Oscar natuurlijk.

Mister X

Volgende week zal ik je iets vertellen over X.

Hij is zo’n jongen waarvan je weet; hier moet ik niet aan beginnen, maar het toch doet.

Zo’n jongen die precies de goeie dingen zegt op het goeie moment… Zie ik je hier volgende week weer? Oh en vergeet me niet te volgen op Facebook en Instagram!

Liefs, Ilse

2 gedachten over “#5 Meisje op 33 – Dateleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s