Hoe het allemaal begon

Via mijn Instagram kreeg ik meerdere keren de vraag hoe ik het allemaal heb gedaan in het begin. Hoe ik de eerste weken of maanden ben doorgekomen en hoe ik over een breuk heen kwam terwijl ik voor Sanne moest zorgen. Het leek me dus het beste om er een blogpost over te schrijven, zodat ik alle vragen in één keer kan beantwoorden.

De eerste weken

De eerste weken was ik op doktersadvies thuis, door de verhuizing had ik klachten van een burn-out en het leek de dokter goed dat ik een tijdje thuis bleef. Ik had mijn baan opgezegd. Ik wilde wel zo snel mogelijk een nieuwe baan hebben, omdat ik vroeg of laat toch mezelf moest gaan onderhouden. In de tijd dat ik rust moest houden heb ik een maatschappelijk werker bezocht via de huisarts, aan haar heb ik mijn verhaal verteld.

Ze heeft me geholpen met het aanvragen van alle toeslagen en verwees me door naar het juridisch loket voor een mediater.

Ik stond al een tijdje ingeschreven bij de woningbouw, omdat de relatie al niet zo lekker liep.

Veranderingen

Er is in een korte tijd veel veranderd in mijn leven, daar had ik erg veel moeite mee. Ik wilde niemand belasten met mijn verhaal en ik schaamde ook heel erg voor de situatie waar ik uit kwam. Dit is niet hoe het had moeten gaan, mijn dromen opgeven deed ontzettend veel pijn. Toen ik net terug was bij mijn ouders stond mijn zelfvertrouwen op 0 en ik hield niet van de vrouw die ik toen was. Sanne vond het ontzettend gezellig bij haar opa, oma en oom in huis en kwam bijna om in alle aandacht. Toch merkte ik aan haar dat ze moeite had met de veranderingen. Slapen was een ramp!

Dat doet pijn aan je moederhart.

Werken aan jezelf

Ik ging de eerste weken met enige regelmaat naar de huisarts voor wat vage lichamelijke klachten. Het leek de dokter goed dat ik eens met psycholoog sprak en dus maakte ik een afspraak. Ik zag er enorm tegen op! Nu moest ik tegen een vreemde gaan vertellen wat ik had doorgemaakt en die zou daar vast vanalles van vinden. Maar zo werkt het natuurlijk niet bij een psycholoog. De eerste 2 minuten waren wat ongemakkelijk en opeens was het ijs gebroken. De woorden bleven maar komen en alle gevoelens kwamen ook aan bod.

Ik heb tranen met tuiten gehuild! Wat een opluchting.

Tijdens de tweede afspraak kwamen er wat lijsten aan bod en die waren erg confronterend. Zo kwam ik er achter dat ik géén hobby’s had, ik al maanden niets voor mezelf had gedaan en doordat ik niemand anders wilde belasten zelf vol zat met opgekropte emoties. Dat moest dus veranderen en wel meteen. Een derde afspraak heb ik afgezegd, ik wilde eerst zelf aan de slag en kijken hoe ver ik kwam.

Mijn ouders moedigden me aan weer wat meer voor mezelf te doen en hebben ontzettend veel op Sanne gepast en nogsteeds. Ik heb mijn vriendinnen een appje gestuurt en we zijn leuke dingen gaan doen. Verschillend van een high-tea tot nachten doorhalen tot bezoekjes aan het park tot concerten. Ik besloot mijn blog weer op te starten en heb mijn website helemaal zelf gebouwd. Zoals jullie elke zaterdag kunnen lezen ben ik weer gestart met daten. Ik ben op mijn voeding gaan letten en kocht voor mezelf wat nieuwe kleren. Het voelt alsof ik ben herboren.

Een nieuw thuis

Een gelukje voor mij is dat de zorg er op het moment niet zo goed voor staat. Ze zoeken bijna op elke hoek van de straat een verpleegkundige en zeker in het werkveld waar mijn interesse ligt; de thuiszorg. Al snel vond ik een baan, waar ik een vast contract kreeg. De huizenjacht voor een huurhuis vlotte nog niet erg en met mijn vaste contract zag ik meer opties voor me. Ik maakte een afspraak bij een hypotheekadviseur, omdat het eerste gesprek altijd gratis is dacht ik; why not? Met de cijfers op zak besloot ik wat rond te gaan kijken en kwam ik al snel een perfect huisje tegen.

Bij de eerste stap over de drempel voelde het als thuis!

Alle begin is moeilijk, maar als je je schouders er onder zet komt alles goed. Wat ik wil meegeven aan alle fresh single parents is dat je je niet moet schamen voor wie je bent of in wat voor situatie je zit. Als je je verhaal kwijt wilt zoek dan iemand die even naar je kan luisteren. Als je je niet op je gemak voelt bij je vrienden of familie zijn daar proffesionals voor. Het is hun werk om naar je te luisteren en het is helemaal niet gek om die stap te zetten. Zet voor jezelf op papier wat voor mens je wilt zijn en kijk naar het mens dat je nu bent, wat kun jij er aan doen om dat doel te behalen? Je hoeft het niet alleen te doen!

Liefs, Ilse

Een gedachte over “Hoe het allemaal begon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s