Sterrenbeeld: vissen

Toen Sanne nog een klein baby’tje was kwam al snel aan het licht dat zij erg gevoelig is voor prikkels. Voeden lukte alleen goed als ik me afzonderde. Geen afleiding alleen Sanne, ik en the boobs. Als we visite kregen die wat langer bleef zitten, gaf Sanne zelf aan dat ze een tijdje naar haar kamertje wilde. Haar eigen vertrouwde plekje om zich even terug te trekken. Dit was niet iets wat haar vader of ik als eigenschap hebben en ik besloot op onderzoek te gaan.

Ik ben niet heel spiritueel ingesteld. Ik geloofde ook nooit zo in horoscopen en dat soort dingen. Nog steeds niet trouwens. Tijdens mijn onderzoek online waar Sanne’s eigenschappen vandaan kwamen stuitte ik op een aantal artikelen over sterrenbeelden en de eigenschappen die daarbij hoorde. Sanne is een ‘vissen’ en de eigenschappen die daar bij passen zijn: gevoelig, behoefte aan regels en duidelijkheid, creatief, vaak gek op water, behoefte aan afzondering.

Alles leek op z’n plaats te vallen. Deze eigenschappen kwamen me heel bekend voor van Sanne. Ik besloot hier een tijdje op in te spelen om te kijken of het voor ons beiden wat makkelijker zou worden. In plaats van boos te worden als Sanne weer eens een driftbui had, liet ik haar gewoon even een rustig spelletje uit kiezen om aan de keukentafel te doen. Vaak een puzzel of een kleurplaat. Dit gaf Sanne haar afzondering en haar creatieve kant kreeg een boost. Als ik niet lekker in mijn vel zat, nam Sanne dit direct over. Dit heeft mij doen beseffen dat ik dat gevoel om moet draaien en niet alleen om mezelf een plezier te doen. Sanne kan er niet goed tegen om los gelaten te worden, zoals de meeste kinderen denk ik. Ik ben de baas in huis (dat probeer ik in ieder geval zelf te geloven) en niet Sanne. Een tip die ik van mijn moeder heb gekregen is; laat haar kiezen. Voorbeeld: Ik heb mijn handen vol met wasgoed wat ik mee wil nemen naar beneden. Sanne staat boven aan de trap en heeft ineens besloten dat ik haar moet dragen terwijl ze goed zelf de trap af kan lopen. Voordat ze in een driftbui uitbarst geef ik haar de keus: Óf je loopt zelf naar beneden, óf je blijft boven. Ze kiest dan meestal de minste van twee kwaden en loopt netjes achter mij aan naar beneden. Thanks voor de tip mam! Als we visite over de vloer krijgen vraagt Sanne vaak zelf of ze even naar bed mag. Ze slaapt dan niet meer ligt dan gewoon even de prikkels te verwerken.

Voor Sanne’s verjaardag kregen we van Liefmoment een sterrenbeeld poster kado. die nu natuurlijk een mooi plekje heeft gekregen op haar kamertje. Voor mij betekend het heel veel en het is ook nog eens super mooi! Toen ik de eigenschappen achter Sanne’s sterrebeeld kende heeft het me veel geholpen in de omgang.

Heb jij ook wel eens onderzoek gedaan naar het sterrenbeeld van je kind? Komen de eigenschappen overeen? Of heb je ook een vissen kind en heb je nog tips voor me? Laat het me weten in de comments!

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s