#8 Meisje op 33 – Dateleed

Na een pauze die wat langer duurde dan ik voor mezelf had berekend ben ik er weer. Hoe dat komt licht ik toe ik een andere blog, die morgen online zal komen. Waar was ik gebleven? Oh ja, X. Keuzes maken is nooit mijn sterkste kant geweest.

Het liefst neem ik het leven een beetje van alles, maar zo werkt het niet.

Toen ik dus het bericht kreeg, moest er een keus gemaakt worden. Ja of Nee.

Tweestrijd

Als moeder kun je je het niet meer veroorloven om met verstand op nul iets te ondernemen. Alles wat je doet heeft concequenties, niet alleen voor jezelf maar ook voor je directe omgeving: Sanne. Een simpel berichtje wordt al snel een tweestrijd je weet wel zoals op TV met een engeltje en een duiveltje op je schouder.

Dat duiveltje had echt goede argumenten; Let it go! Je bent jong! Hoe lang heb je niet genoten van je leven!? Niemand hoeft het te weten dat je zo’n keus maakt! Kom op, je bent hier aan toe!

Maar op mijn andere schouder zat een engeltje; Je hebt een dochter! Wat gaan ze over je zeggen als ze er achter komen!? Hij geeft helemaal niets om je! Je moet het goede voorbeeld geven! In je hoofd is het altijd leuker!

En?

Mijn hoofd gaat echt op hol, hoe kan het nou dat ik over zoiets simpels geen keus kan maken? Ze hebben allebei goede argumenten. Ik kom er pas achter dat ik er al lang over aan het nadenken ben als ik een tweede berichtje krijg met: ‘en?’

Mijn gezin op nummer één

Mijn hoofd zegt doe het niet. Als ik namelijk mijn ogen sluit en denk aan de toekomst voor mijn gezin, is hij nergens te zien. Waarom zou ik er dan nu tijd in gaan steken?

Mijn hart, of nouja mijn lichaam zegt iets anders.

Heb ik het in me om de verstandige keus te maken? Dat laat ik in het midden. Wat ik wel kan verklappen is dat ik mijn gezin altijd op de eerste plek zet en dat een relatie met hem nooit op mijn planning heeft gestaan en al zeker niet op de zijne en dat is ook goed zo.

Liefs, Ilse

 

P.S. volg je mij al op Instagram? Daar kun je ons dagelijkse leven volgen en zie je de alle nieuwste updates als eertse! Oh en wil je nog even terug lezen, dat kan hier.

P.P.S. donderdag is natuurlijk niet de gebruikelijke dateleed dag, zaterdag zal er een nieuwe dateleed worden geplaatst en daarna wordt het weer hervat zoals het altijd al was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s