Ouderschapsplan

Wat vind ik het leuk dat ik met mijn blog en Instagram zoveel andere vrouwen en moeders kan bereiken! Ik heb al zoveel leuke vrouwen online ontmoet en mooie verhalen gehoord. Maar ook veel droevige verhalen. Als je een blog hebt als #singlemom komen er toch ook veel moeders op mijn pad die nog samen zijn met hun partner, maar er over denken om alleen verder te gaan of zelfs de knoop al hebben doorgehakt. Heel vaak krijg ik dan de vraag hoe ik het heb geregeld met de papa van Sanne.

Goed contact

Allereerst wil ik er bij zeggen dat Sanne’s vader en ik natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan zijn. Buitenom dat feit hebben we nu een goede verstandhouding. We zijn het over heel veel dingen niet eens, maar Sanne is altijd een punt geweest waar we wel hetzelfde over dachten. Sanne’s vader en ik hebben een ouderschapsplan laten opstellen, maar houden ons hier niet heel strikt aan, omdat het met overleg goed gaat.

Ouderschapsplan

Toen ik net uit ons gezamelijke huis vertrokken was heb ik zo snel mogelijk een afspraak gemaakt bij een maatschappelijk werken om me te helpen alles op een rijtje te zetten. Zij heeft me geholpen met alle toeslagen waar je als single moeder recht op hebt en ook verwees zij mij door naar het Juridisch Loket waar ik in contact kwam met een mediator. Met behulp van een mediator hebben wij al kort na de breuk een ouderschapsplan opgesteld met zaken zoals de alimentatie, dagen dat ze naar haar vader gaat en vakanties vastgelegd. Ook hebben wij er in laten zetten dat de termen papa en mama voorbehouden zijn aan de biologische papa en mama en hoe lang een serieuze relatie aan de gang moet zijn voor Sanne de nieuwe liefde ontmoet.

Wanneer doe je dat?

Ik heb er bewust voor gekozen om het kort na de breuk te doen, omdat wij niet in een erge vechtscheiding zaten en voor er eventueel ruzie zou ontstaan wilde ik alles op papier hebben. Ondanks dat we goed door één deur konden wilde ik er een mediator bij hebben, een onpartijdig persoon die het beste wilt voor alle parijen en dan vooral voor het kind. Zij denken ook aan zaken waar je zelf nog helemaal niet bij stil staat.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal wat duidelijkheid kan geven voor de degene die in het zlefde schuitje zit. Mijn verhaal is natuurlijk geen richtlijn, het is hoe wij het ’t beste vonden. Ook wil ik niet als voorbeeld dienen, single moederschap was voor mij bevrijdend.. maar ook heel zwaar

Liefs, Ilse

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s