Mijn ervaring met de Mirena Spiraal

In juni van 2018 heb ik een Mirena spiraal laten zetten zoals je in de vorige blog over anticonceptie kon lezen. Deze keer wil ik mijn keuze en het hele proces graag toelichten

Voordelen en nadelen

Laten we positief beginnen.

  • Niet meer nadenken of je iets hebt ingenomen
  • Altijd beschermd
  • Menstruatie wordt minder en blijft soms zelfs helemaal uit
  • Je hoeft ongeveer 7 jaar nergens aan te denken

Dan de nadelen op een rijtje

  • Je kunt niet zelf je menstruatie regelen
  • Het moet geplaatst worden door een arts

Horrorverhalen

Ik had van verschillende vriendinnen zulke enge verhalen gehoord over het plaatsen van een spiraal. Het zou ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Ook door het gesprek met mijn huisarts werd ik niet op mijn gemak gesteld. Ik kreeg het advies om vooraf paracetamol in te nemen en ging vol zenuwen naar mijn afspraak.

De plaatsing

Met een instelling van ‘Ik heb al een kind gekregen en het kan nooit meer zeer doen dan dat’ ging ik naar mijn afspraak met paracetamol in mijn systeem. Mijn huisarts is een man, maar dat heeft mijn keus niet gehinderd. Mijn gynaecoloog was ook een man en die heeft zijn werk ook goed gedaan. Het begint met het inbrengen van de eendenbek en daarop volgt het inbrengen en vast zetten van de spiraal. Het was bepaald geen pretje, maar ook zeker geen horrorverhaal, de hele ingreep was binnen een paar minuten gedaan.

Hoe gaat het nu?

8 maanden verder ben ik nogsteeds iedere maand ongesteld en is het de ene maand minder als de andere. Mijn menstruatie krampen beginnen erger te worden iedere maand, waar ik voorheen nooit zoveel last van had. Wel vind ik het fijn dat ik gewoon beschermd ben zonder dat ik ergens aan hoef te denken. Ik ben er nog niet over uit of ik het zou aanbevelen aan anderen. Maar als het je gaat om het zetten van de spiraal zou ik het zeker ook niet afraden.

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s